Calamar la gratar cu sos de oregano

Calamar la gratar cu sos de oregano
Calamar la gratar cu sos de oregano

Timp de preparare: 30 min

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • calamar proaspat: 1 kg de marime medie
  • Pentru marinată

  • lămâie: 1 (pofta sa)
  • oregano uscat: 2 linguri
  • 2 crenguțe de oregano proaspăt
  • ulei de măsline: 5 linguri
  • Sare piper
  • Pentru sosul proaspăt de oregano

  • oregano proaspăt: 1 lingură
  • usturoi: 1 cățel topit
  • ulei de măsline :. cană
  • lămâie: 1 (sucul său)
  • puțină sare grosieră
  • piper proaspăt măcinat
 

Mod de preparare

  1. Curățați sau cereți vânzătorului să vă curețe calmarul (și pielea). Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un castron, se pune calmarul în amestec și se lasă 2 ore.

  2. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru sosul de oregano în blender. 

  3. Coaceți calmarul pe un grătar sau un grătar pentru 8′-12 ‘, în funcție de dimensiune și foc, asigurându-vă că le întoarceți astfel încât să fie gătite pe ambele părți. Stropiți calmarul la grătar cu sosul de oregano și adăugați dacă mai doriți puțină lămâie.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*