Timp de preparare: 30 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- calamar proaspat: 1 kg de marime medie
Pentru marinată
- lămâie: 1 (pofta sa)
- oregano uscat: 2 linguri
- 2 crenguțe de oregano proaspăt
- ulei de măsline: 5 linguri
- Sare piper
Pentru sosul proaspăt de oregano
- oregano proaspăt: 1 lingură
- usturoi: 1 cățel topit
- ulei de măsline :. cană
- lămâie: 1 (sucul său)
- puțină sare grosieră
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Curățați sau cereți vânzătorului să vă curețe calmarul (și pielea). Se amestecă toate ingredientele pentru marinată într-un castron, se pune calmarul în amestec și se lasă 2 ore.
Între timp, amestecați toate ingredientele pentru sosul de oregano în blender.
Coaceți calmarul pe un grătar sau un grătar pentru 8′-12 ‘, în funcție de dimensiune și foc, asigurându-vă că le întoarceți astfel încât să fie gătite pe ambele părți. Stropiți calmarul la grătar cu sosul de oregano și adăugați dacă mai doriți puțină lămâie.
Pofta buna!
Lasă un răspuns