Calamar la gratar umplut cu branza pecorino

Calamari la gratar cu branza pecorino
Calamari la gratar cu branza pecorino

Calamarul la gratar umplute cu fasole și brânză este un fel principal cu un gust deosebit, ideal in special pentru familiile cu copii si pentru cei ce prefera fructele de mare: calmarii nu au oase  și toată lumea se va bucura de gustul deosebit.

Dificultatemedie
Timp de preparare15 min
Timp de gatit20 min
Nr. de portii4 portii

Ingrediente

  • 4 calamari mari, proaspeti și curati
  • 300 g boabe de fasole fierte
  • 40 g de branza pecorinorazuita
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lămâieintreaga
  • maghiran
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper negru măcinat

O rețetă clasică, cea a calmarului umplut la cuptor, propusă aici cu două variante noi: umplutura de fasole și pecorino, care conferă o aromă puternică unui vas de pește ; grill, care dă o notă de fum plăcut la rețeta. 

Aroma calmarului nu este afectată datorită unui sistem de gătit cu mai puține grăsimi  decât cel al calamarului înăbușit .Puteți pregăti calmarul la grătar umplut cu fasole și brânză pecorino atunci când copiii sunt și la masă :  fără spini, calmarul este de fapt un pește potrivit pentru toată lumea.

Pentru a face umplutura mai ușoară, puteți zdrobi puțin fasolea: atât de compactată, leguminoasele vor forma un fel de chiftele din pește, evitând vărsările neplăcute și inestetice.În cele din urmă, este important ca în timpul gătit feliile de lămâie să rămână pe loc, între tigaia pentru grătar și calmar, pentru ca peștele să nu se usuce, pentru un rezultat moale și suculent.

Mod de preparare

1.  Pentru a pregăti calmarul la grătar umplut cu fasole și brânză pecorino, începeți să clătiți calmarul sub fluxul de apă curgătoare proaspătă și puneți deoparte tufele cu tentaculele, pe care le veți toca cu un cuțit. Încălziți un pic de ulei într-o tigaie mare și rumeniți cu palma cățelul de usturoi decojit și zdrobit. Adăugați tufele tocate și gătiți la foc mare. Adăugați și fasolea și gătiți totul pentru câteva minute. Degajează cu ½ pahar de vin alb. Când tentaculele sunt aurii și gătite, opriți focul. Scoateți usturoiul și adăugați pecorino. Condimentează cu sare și amestecă.

2. Umpleți fiecare calmar cu amestecul de fasole, tentacule și brânză pecorino. Închideți-o la bază cu o scobitoare. Încălziți fundul grătarului și așezați calmarul fără a adăuga ulei. Întindeți câteva felii subțiri de lămâie pe fiecare calmar. Brown câteva minute. Amestecă cu o picătură de ulei. Întoarceți calmarul, având grijă să păstrați feliile de lămâie ca bază. Degajează cu vinul rămas. Sare usor. Gătiti aproximativ zece minute până când, străpunzând calmarul cu o scobitoare, peștele nu va fi fraged și obținut.

3.  Aprindeți focul. Se presara cu putin piper si se serveste o calmar pentru fiecare farfurie. Îndepărtați scobitoarea, ungeți cu o picătură de ulei proaspăt de mălaram și un apetit bun.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*