Calamar umplut cu orez la cuptor

Calamar umplut cu orez la cuptor
Calamar umplut cu orez la cuptor

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 1 kg de calamar întreg
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 2 linguri de nuci de pin
  • 1 lingura de stafide (blond sau negru)
  • 3/4 dintr-o cană de orez pentru umplutură
  • un pic de patrunjel tocat
  • 3/4 cană de ulei de măsline
  • sare, piper, condiment
  • 1/2 kilogram de roșii
 

Mod de preparare

  1. Curățați calmarul îndepărtând osul (puteți întreba și vânzătorul dvs. de pește) și tăiați tentaculele în bucăți. Se amestecă tentaculele tocate cu ceapa, pinul, stafidele, orezul, pătrunjelul, jumătate din ulei și 1/2 linguriță de sare. Umpleți calmarul cu amestecul și închideți-l cu o scobitoare.

  2. Puneți calmarul într-o tigaie. Stropiți calmarul cu uleiul rămas și așezați roșiile curățate și tocate în jur. Se adaugă sare, piper și câteva condimente. Acoperiți tigaia cu pastă de ulei și coaceți la 170 ° C timp de aproximativ 1 oră, verificând la jumătate dacă trebuie să adăugați puțină apă. Descoperiți și continuați, dacă este necesar, coacerea timp de 10 ‘. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*