Caneloni cu carne tocată și praz

Caneloni cu carne tocată și praz
Caneloni cu carne tocată și praz

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 400 gr. carne de porc tocată
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 ceapă de primăvară tocată
  • 2 praz tocat
  • 200 gr. conserve de roșii
  • 180 gr. gouda ras
  • 160 gr. regata rasa
  • 50 gr. unt
  • 1 cub de legume
  • 1 cană de apă fierbinte
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 2 căni de ceai de beșamel gata sau de casă
  • sare (cât vrei)
  • piper proaspăt măcinat
 

Mod de preparare

  1. Pregătiți umplutura după cum urmează: încălziți uleiul cu jumătate de unt într-o cratiță și căleți prazul și ceapa. Apoi adăugați carnea tocată. Se amestecă până se rumenesc și se adaugă roșiile, sarea și piperul, cubul de legume și o cană cu apă fierbinte. Se fierbe până se absorb lichidele și se scoate tigaia de pe foc.

  2. Adăugați niște beșamel, pătrunjel și jumătate din gouda rasă. Umpleți canelonii cu umplutura de carne tocată și tăiați-i lateral în jumătate.

  3. Într-o tigaie ovală ignifugă, turnați puțin din sosul beșamel cu o lingură. Așezați canelonii în poziție verticală cu partea oblică orientată în sus și turnați restul amestecului de beșamel între ei cu regata și restul goudei. Presărați restul de unt în bucăți. Coaceți alimentele 40΄-45΄ până se rumenesc ușor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*