Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 600-700 gr. caracatiță proaspătă sau congelată
- 400 gr. paste tocate
- 2 cepe mari, uscate
- 2 catei de usturoi
- 3 roșii medii proaspete sau 1 cutie de conserve de roșii curățate
- 1/2 cană ulei de măsline
- 1/2 cana patrunjel tocat
- 1 pahar de vin roșu
- 2 linguri de oțet
- 2 frunze de dafin
- Sare
- piper
Mod de preparare
Se toarnă uleiul într-o cratiță și după ce se încălzește, se adaugă ceapa și usturoiul tocat. Se sotează, amestecând și, de îndată ce se ofilesc, se adaugă caracatița, tăiată în bucăți. Continuați să fierbeți până când caracatița devine roșiatică și lichidele sale sunt aproape absorbite.
Apoi adăugați vinul și oțetul, roșiile tocate, frunza de dafin, sarea și piperul și lăsați-le să fiarbă până când caracatița rămâne cu sosul său și este ușor străpunsă cu o furculiță. Chiar înainte de final, adăugați pătrunjelul.
Între timp, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și scurgeți-le. Puneți-le în oală cu caracatița pregătită, amestecându-le. Lăsați-le la foc mic încă 1 ‘- dacă au nevoie să facă orice sos care ar putea rămâne – și serviți.
Lasă un răspuns