Carpaccio de somon

Carpaccio de somon
Carpaccio de somon

Nr. de portii: 6

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • 360 gr. somon proaspăt (file, parte integrală)
  • 2 ceapă de primăvară tăiate în felii foarte subțiri
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurițe de mărar tocat
  • 1 linguriță de tarhon uscat
  • 150 ml vin alb uscat
  • 250 ml ulei de măsline
  • 2 lingurite boabe de piper verde
  • sucul de lamaie
  • Pentru garnitură

  • felii de lamaie
  • salată verde
  • 50 gr. nuci de pin ușor prăjite
 

Mod de preparare

  1. Dacă cumpărați un file de somon întreg, tăiați-l în felii foarte subțiri după cum urmează: fixați peștele la coadă, astfel încât să nu se miște. Utilizați un cuțit foarte subțire ascuțit și flexibil (de preferință cu dinți, în special pentru somon) și tăiați perpendicular pe direcția fibrelor de pește.

  2. Într-o cratiță, amestecați uleiul cu vinul, ceapa, tarhonul, frunza de dafin și jumătate de piper verde. Se fierbe amestecul 6′-7 ‘. Stropiți feliile de somon cu acest amestec și lăsați-le la frigider să se marineze 2-3 zile.

  3. Apoi turnați somonul cu sucul de lămâie. Se presară cu piperul rămas, ras gros și puțin mărar. Presară felii de ceapă și ornează cu felii de lămâie și salată verde. Adăugați nucile de pin și serviți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*