Chec cu capsuni si glazura de iaurt

answear.ro%20
Chec cu capsuni si glazura de iaurt
Chec cu capsuni si glazura de iaurt

Ingrediente:

200 g căpșuni
175 g unt nesărat la temperatura camerei
125 g Zahăr pudră
Coajă de la 1 lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie
3 ouă
200 g Făină
1 vârf de cuţit de sare
5 g Praf de copt

Pentru glazură de iaurt:

250 g Iaurt grecesc 10%
2 linguri cu miere

200 g de căpșuni pentru decor

Mod de preparare

Mixează untul la temp. camerei cu zahăr, esență de vanilie şi coajă de lămâie.
Adaugă, pe rând, ouăle şi mixează până se omogenizează aluatul.
Cerne separat, făina cu sarea şi praful de copt.
Adaugă făina şi omogenizează. Toarnă jumătate din aluat în tavă, adaugă jumătate din cantitatea de fructe.
Adaugă cealaltă jumătate de aluat şi deasupra restul de fructe.
Coace la 180 grade 30-35 min.
Pentru glazură, amestecă iaurtul cu mierea.
Lasă checul să se răcească și decorează cu glazură de iaurt și căpșuni proaspete.

vivre.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*