Ingrediente:
200 g căpșuni
175 g unt nesărat la temperatura camerei
125 g Zahăr pudră
Coajă de la 1 lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie
3 ouă
200 g Făină
1 vârf de cuţit de sare
5 g Praf de copt
Pentru glazură de iaurt:
250 g Iaurt grecesc 10%
2 linguri cu miere
200 g de căpșuni pentru decor
Mod de preparare
Mixează untul la temp. camerei cu zahăr, esență de vanilie şi coajă de lămâie.
Adaugă, pe rând, ouăle şi mixează până se omogenizează aluatul.
Cerne separat, făina cu sarea şi praful de copt.
Adaugă făina şi omogenizează. Toarnă jumătate din aluat în tavă, adaugă jumătate din cantitatea de fructe.
Adaugă cealaltă jumătate de aluat şi deasupra restul de fructe.
Coace la 180 grade 30-35 min.
Pentru glazură, amestecă iaurtul cu mierea.
Lasă checul să se răcească și decorează cu glazură de iaurt și căpșuni proaspete.
Lasă un răspuns