Un chec de post bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Ingrediente chec de post
Pentru masurare va rfecomadam sa folositi o cana cu capacitatea de 230 ml
- 2 cani faina
- o cana bautura vegetala din nuca de cocos (+3 linguri) – puteti inlocui cu apa minerala, suc de fructe fara acid, lapte de soia fara arome, lapte de orez
- 1/3 cana ulei
- 4-5 linguri pline gem (eu am pus de caise)
- 3 linguri cacao neagra
- o cana zahar
- un plic praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
- un plic zahar vanilat
- putina sare
- nuca tocata
Mod de preparare chec de post
Amesteca intr-un bol gemul cu zaharul, uleiul si bautura de post – cea pe care ai ales s-o folosesti.
Adauga faina, praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea si zaharul vanilat. Omogenizeaza.
Imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale.
In una adauga nuca tocata iar in cealalta cacaua si cele 3 linguri de bautura de cocos ramase.
Omogenizeaza in ambele boluri.
- Preincalzeste cuptorul la 165 grade.
Pregateste fie o tava de chec mai mare – a mea are 24/14 cm, fie 2 tavi mai micute.
Tapeteaza pe fund cu hartie pentru copt.
Incepe sa adaugi compozitiile, alternandu-le.
Introdu tava/tavile in cuptor, pe treapta din mijloc si coace checul/checurile pentru 35-40 minute.
Fa testul cu scobitoarea si daca nu iese curata, mai lasa la copt.
In ultimele 5 minute eu cobor tava cu o treapta mai jos crescand temperatura la 180 grade.
Il feliezi doar cand s-a racit complet.
Lasă un răspuns