Chec de post

Chec de post
Chec de post

Un chec de post bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Ingrediente chec de post

Pentru masurare va rfecomadam sa folositi o cana cu capacitatea de 230 ml

 
 
 
 
  • 2 cani faina
  • o cana bautura vegetala din nuca de cocos (+3 linguri) – puteti inlocui cu apa minerala, suc de fructe fara acid, lapte de soia fara arome, lapte de orez
  • 1/3 cana ulei
  • 4-5  linguri pline gem (eu am pus de caise)
  • 3 linguri cacao neagra
  • o cana zahar
  • un plic praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare
  • nuca tocata

 

Mod de preparare chec de post

Amesteca intr-un bol gemul cu zaharul, uleiul si bautura de post – cea pe care ai ales s-o folosesti.

Adauga faina, praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sarea si zaharul vanilat. Omogenizeaza.

Imparte compozitia in 2 parti aproximativ egale.

In una adauga nuca tocata iar in cealalta cacaua si cele 3 linguri de bautura de cocos ramase.

Omogenizeaza in ambele boluri.

  • Preincalzeste cuptorul la 165 grade.

Pregateste fie o tava de chec mai mare – a mea are 24/14 cm, fie 2 tavi mai micute.

Tapeteaza pe fund cu hartie pentru copt.

Incepe sa adaugi compozitiile, alternandu-le.

Introdu tava/tavile in cuptor, pe treapta din mijloc  si coace checul/checurile pentru 35-40 minute.

Fa testul cu scobitoarea si daca nu iese curata, mai lasa la copt.

In ultimele 5 minute eu cobor tava cu o treapta mai jos crescand temperatura la 180 grade.

Il feliezi doar cand s-a racit complet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*