Ingrediente
7 albușuri
200 g zahăr
250 g făină
1 lămâie mare
1 1/2 cană cu stafide și cireșe confiate
1 praf de sare
1 esență de vanilie
zahăr pudră
VEZI SI: Chec umed – ingrediente si reteta completa pas cu pas
Mod de preparare
Bați spumă tare albușurile cu un praf de sare. Adaugi zahărul și bați până se topește și obții o bezea lucioasă. Adaugi zeama și coaja de lămâie rasă, esența de vanilie și o cană de stafide cu cireșe. Cerni făina deasupra și amesteci ușor, de sus în jos, cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Torni compoziția în două forme de chec îmbrăcate cu hârtie de copt, presari deasupra stafidele și cireșele rămase și le introduci în cuptorul încins la 160°C pentru 45 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Faci testul cu scobitoarea.
Scoți checurile din tăvi, desprinzi hârtia, le presari cu zahăr pudră și le lași să se răcească pe un grătar.
Lasă un răspuns