Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 6-7 foi tradiționale pentru plăcinte, gata preparate sau de casă
- 1/2 cană de ulei de măsline și 3 linguri de unt proaspăt topit
Pentru umplutură
- 1 kg verde mixt (spanac, țelină, conopidă, miere)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri trachanas dulci
- 500 gr. brânză feta
- 5 ouă
- 200 gr. iaurt
- sare si piper
Mod de preparare
Spălați și scurgeți verdele. Se presară sare și se stoarce foarte bine. Puneți-le într-un castron și adăugați trachana și uleiul.
Bateți ouăle cu iaurtul și adăugați feta ras. Adăugați sare și piper dacă este necesar. Se toarnă amestecul de ouă în bolul cu verdeață și se amestecă. Umplutura trebuie să fie relativ fermă, nu apoasă.
Presară fiecare frunză cu ulei de măsline și unt topit împreună. Tăiați fiecare frunză în trei fâșii lungi înguste pe lungime. Puneți 1 lingură plină de umplutură la un capăt al fiecărei benzi și împrăștiați restul frunzei cu ulei de măsline.
Înfășurați banda cu umplutura într-un triunghi, ungeți suprafața triunghiului cu ulei de măsline și unt topit și așezați plăcintele triunghiulare într-o tigaie, de asemenea, unsă. Coaceți plăcintele la 200 oC timp de 30-35΄, până se rumenesc.
Lasă un răspuns