Ciocolata de casa

Ciocolata de casa
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa,  reteta clasica cu lapte praf, simpla si cu reusita garantata, asta cautati? Va intampin cu cea mai buna reteta de ciocolata de casa cu lapte praf, o reteta cu timp de asteptare redus si cu un mod de pregatire super usor.

Ciocolata de casa reteta

Ciocolata de casa, reteta cu gust de copilarie. Noi nu refuzam niciodata un patratel de ciocolata de casa. Este un dulce foarte versatil si pentru toate gusturile. Perfect pentru atunci cand vrei sa te indulcesti dar si pentru a aduce un zambet pe chipurile musafirilor.

Ingrediente

  • 500 g lapte praf integral cu 26% grasime
  • 250 g unt la temperatura camerei, cu 82% grasime
  • 350 g zahar tos
  • 80 g cacao
  • 100 g nuca prajita taiata grosier
  • 220 ml apa
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf sare

Mod de preparare

  • Cernem laptele praf impreuna cu cacaua.
     
  • Amestecam cele 2 ingrediente si facem o gropita in centru.
     
  • Punem intr-o cratita zaharul impreuna cu apa. Punem cratita la foc mediu.
     
  • Lasam cratita la foc mediu pentru 6-7 minute aproximativ de cand siropul incepe sa fiarba. Sau daca folositi un termometru alimentar, pana cand acesta ajunge la temperatura de 118 C, nu mai mult de atat.
     

Acum ca avem siropul pregatit, stingem focul.

  • Adaugam untul, sarea si esenta de vanilie. Optional, se poate adauga si esenta de rom.
  • Amestecam pana cand untul se va topi in totalitate.
  • Adaugam imediat siropul cu unt peste amestecul

Amestecam totul foarte bine dupa care compozitia pentru ciocolata de casa este pregatita.

Transferam ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Eu am folosit o tava de 29/23 de cm. Va trebui sa tineti cont de tava pe care o veti folosi in functie de cat de inalta vreti ca ciocolata sa fie.

Presam bine pentru a nivela ciocolata. Pentru a o netezi cat mai bine acoperim cu folia alimentara de pe margini si mergem cu mana pe suprafata foliei.

Luam folia si adaugam nuca. O presam in ciocolata dupa care aducem folia de pe margini peste.

Ciocolata se pune la loc racoros, de exemplu in camara, pentru 2 ore. Sau la fel de bine la frigider dar timp de o ora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*