Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare

Timp de preparare: 1h si 15 min

Nr. de portii: 8

Ingrediente:

  • carne tocata – 650 g
  • orez – 100 g
  • 4 linguri de ulei
  • un ou
  • 3 litri de apa
  • un morcov
  • un pastarnac
  • telina – 100 g
  • o ceapa alba
  • o lamaie
  • leustean dupa gust
  • sare
  • piper
  • smantana
  • rosii pasate – 500 g

Mod de preparare

1. Punem carnea tocata intr-un castron, peste care adaugam orezul ales si spalat in prealabil, 2 linguri de ulei si oul. Condimentam cu sare si piper, dupa gust, si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Din compozitia rezultata formam perisoarele.

2. Intr-o oala cu apa punem restul de ulei, adaugam legumele taiate cubulete mici si lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert legumele, adaugam bulionul, zeama de la lamaia stoarsa in prealabil si sarea si lasam sa dea in clocot.

3. Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si le lasam la fiert pana sunt gata.

4. Cand ciorba este fiarta, oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt.

5. O servim cu smantana.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*