Ciorba de văcuță reprezintă un preparat îndrăgit de toată lumea, mai ales că este ușor de realizat și că vei obține de fiecare dată o mâncare gustoasă și hrănitoare.
Poți prepară o ciorbă de văcuță după preferințele tale, mai dulce sau mai acră, cu borș, ori dreasă cu puțină smântână.
Pentru a avea siguranța că obții o ciorbă de văcuță delicioasă, cu carne fragedă și zeamă aromată, iată câteva sfaturi:
- În funcție de cât de bătrână este carnea de vită, procesul de gătire se va prelungi; eventual, poți fierbe carnea la oală sub presiune, pentru a grăbi procesul;
- Dacă fierbi carnea de vită sau vițel în oală, focul trebuie să fie mic și să ai grijă să îndepărtezi toată spumă care se formează, pentru a avea o zeamă cât mai limpede;
- Ciorbă de văcuță trebuie să aibă multe legume, așa că poți adaugă ce legume dorești;
- Dacă vrei să acresti ciorbă de văcuță, poți opta pentru borș sau puțină zeamă de lămâie, în funcție de preferințe;
- La final, poți servi ciorbă de văcuță cu puțînă smântână și ardei iute.
Ingrediente
650 grame de carne de vita
400 ml suc de roșii
2 morcovi
2 cepe mari
5 cartofi
1 ardei gras
1 țelină
1 legătură pătrunjel proaspăt
ulei
sare
Mod de preparare
1. Începe prin a spală și curată bine legumele, apoi taie morcovii rondele, iar țelină, ardeiul gras și cartofii, cubulețe.
2. Ceapa se tocă mărunt.
3. Pune aproximativ 4 litri de apă într-o oală și adaugă carnea de vită, tocată cubulețe.
4. Lasă carnea să fiarbă până când se formează spumă deasupra (aproximativ 20 de minute), pe care o vei îndepărta cu ajutorul unei spumiere.
5. Mai lasă carnea la fiert pentru încă 20-30 de minute, îndepărtând, din când în când, spumă care se formează.
6. Odată ce nu se mai formează spumă, adaugă ceapă, morcovul și țelină și lasă-le să fiarbă pentru încă 20-30 de minute.
7. Pune, apoi, ardeiul gras, mazărea și cartofii și lasă-le să fiarbă timp de 15 minute.
8. Odată ce s-au fiert, adaugă sucul de roșii, puțină sare și ulei de măsline și lasă ciorbă de văcuță să fiarbă pentru încă 15 minute.
9. Când ciorbă e gata, adaugă pătrunjelul tocat și servește.
Lasă un răspuns