Timp de preparare: 35 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- creveți de dimensiuni medii: 16 decojite
- ulei de măsline: 20 ml
- usturoi: 1/2 cățel tăiat
- patrunjel: 1 lingura tocat
- bulion de raci: 100 ml
- sare: putin
- piper: puțin, proaspăt măcinat
- Ingrediente pentru sos
- ceapa: 2-3 mari
- ulei de măsline: 150 ml
- cimbru: 1 buchet
- morcovi: 3 tocat
- cartofi: 2 tocat
- bulion de raci: 1.200 ml
- sare: 1/2 lingura
- piper: 1/2 lingură
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi sosul astfel: Într-o cratiță turnați uleiul de măsline și adăugați ceapa tocată. Se sotează 4΄, până se înmoaie și se adaugă morcovul și cartoful. Continuați să sotati și adăugați cimbru. Stingeți cu bulionul și adăugați sare și piper. Lăsați sosul să fiarbă 20΄ și treceți-l printr-un blender și o sită fină. Puneți sosul înapoi într-o cratiță și, dacă este necesar, condimentați cu sare și piper.
Pentru a face creveții, adăugați puțin ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper și usturoi într-o tigaie și imediat ce sunt calzi, adăugați creveții. Se sotează pe ambele părți, se stinge cu bulion de raci și se adaugă sosul de cimbru pregătit.
Se fierbe timp de 3΄ și se scoate de pe foc. Se întinde o cantitate de sos pe 4 farfurii și se întinde pentru a merge peste tot farfuria. Așezați creveții deasupra. Se stropește cu puțin mai mult sos, se ornează cu puțin oregano proaspăt și se presară cu câteva picături de ulei de măsline. Se servește cu pilaf de orez.
Lasă un răspuns