Dorada cu ceapa si piure de cartofi

Dorada cu ceapa si piure de cartofi
Dorada cu ceapa si piure de cartofi

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • dorată: 12 fileuri
  • cartofi: 2
  • ceapa: 3 felii
  • zahăr :. linguriță
  • vin alb: 100 ml
  • Măsline Kalamon: 2-3, tocate mărunt
  • fenicul: 1, tocat mărunt
  • ulei de măsline: 8 linguri
  • Sare piper
 

Mod de preparare

  1. Aduceți cartofii la fiert. Odată ce fierb, topiți-le cu o furculiță. Se adaugă feniculul, sarea, piperul, măslinele și 3 linguri de ulei de măsline și se amestecă.

  2. Călește ceapa și zahărul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până se înmoaie. Stingeți cu vinul și continuați să sotati până când lichidele se evaporă. Într-o altă tigaie, turnați puțin ulei de măsline și gătiți fileurile de pește, după ce le condimentați cu sare și piper.

  3. După ce fileurile sunt albe pe partea inferioară, întoarceți-le și lăsați-le să își schimbe culoarea pe aceeași parte. Transferați fileurile de pește într-o tigaie și coaceți timp de 18 ‘-20’ în cuptor, până se rumenesc.

  4. Așezați ceapa și piureul de cartofi pe fiecare farfurie ca bază și serviți fileurile de dorată deasupra cepei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*