Timp de preparare: 1 ora
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- dorată: 12 fileuri
- cartofi: 2
- ceapa: 3 felii
- zahăr :. linguriță
- vin alb: 100 ml
- Măsline Kalamon: 2-3, tocate mărunt
- fenicul: 1, tocat mărunt
- ulei de măsline: 8 linguri
- Sare piper
Mod de preparare
Aduceți cartofii la fiert. Odată ce fierb, topiți-le cu o furculiță. Se adaugă feniculul, sarea, piperul, măslinele și 3 linguri de ulei de măsline și se amestecă.
Călește ceapa și zahărul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până se înmoaie. Stingeți cu vinul și continuați să sotati până când lichidele se evaporă. Într-o altă tigaie, turnați puțin ulei de măsline și gătiți fileurile de pește, după ce le condimentați cu sare și piper.
După ce fileurile sunt albe pe partea inferioară, întoarceți-le și lăsați-le să își schimbe culoarea pe aceeași parte. Transferați fileurile de pește într-o tigaie și coaceți timp de 18 ‘-20’ în cuptor, până se rumenesc.
Așezați ceapa și piureul de cartofi pe fiecare farfurie ca bază și serviți fileurile de dorată deasupra cepei.
Lasă un răspuns