Dorada cu ceapa si piure de cartofi

Dorada cu ceapa si piure de cartofi
Dorada cu ceapa si piure de cartofi

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • dorată: 12 fileuri
  • cartofi: 2
  • ceapa: 3 felii
  • zahăr :. linguriță
  • vin alb: 100 ml
  • Măsline Kalamon: 2-3, tocate mărunt
  • fenicul: 1, tocat mărunt
  • ulei de măsline: 8 linguri
  • Sare piper
 

Mod de preparare

  1. Aduceți cartofii la fiert. Odată ce fierb, topiți-le cu o furculiță. Se adaugă feniculul, sarea, piperul, măslinele și 3 linguri de ulei de măsline și se amestecă.

  2. Călește ceapa și zahărul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline până se înmoaie. Stingeți cu vinul și continuați să sotati până când lichidele se evaporă. Într-o altă tigaie, turnați puțin ulei de măsline și gătiți fileurile de pește, după ce le condimentați cu sare și piper.

  3. După ce fileurile sunt albe pe partea inferioară, întoarceți-le și lăsați-le să își schimbe culoarea pe aceeași parte. Transferați fileurile de pește într-o tigaie și coaceți timp de 18 ‘-20’ în cuptor, până se rumenesc.

  4. Așezați ceapa și piureul de cartofi pe fiecare farfurie ca bază și serviți fileurile de dorată deasupra cepei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*