Dovlecel umplut cu besamel si mortadella

Dovlecel umplut cu besamel si mortadella
Dovlecel umplut cu besamel si mortadella

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • dovlecei: 12 medii
  • cartofi: 2 fierti, cubuleti
  • mazăre: 100 gr., fiert
  • kefalograviera: 260 gr., ras
  • unt: 3 linguri
  • făină: 3 linguri
  • lapte: 500 ml, călduț
  • ou: 1 bătut
  • suc de roșii: 3 linguri, concentrat
  • ceapa: 1 tocat
  • mortadela: 180 gr., tăiată în cuburi
  • ulei de măsline: 3 linguri
  • sare
  • piper: proaspăt măcinat
 

Mod de preparare

  1. Curățați dovleacul, radeți-l și tăiați-l mărunt. Goliți suficient din carnea lor cu instrumentul special. Încălzește untul într-o cratiță și adaugă făina, amestecând continuu. Apoi adăugați laptele, amestecând mereu și legați această cremă într-o beșamel strânsă.

  2. Scoateți beșamelul de pe foc și adăugați kefalograviera, oul și sarea și piperul. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper. Călește ceapa în ulei până se usucă. Apoi se adaugă cartofii și mazărea și se sotează încă 2′-3 ‘.

  3. Se toarnă amestecul sotat cu legumele în beșamel, se adaugă mortadela și se amestecă bine. Distribuiți amestecul de beșamel la dovlecei. Coaceți dovleceii umpluți la 180o – 200o C, 40′-45 ‘. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*