Drob de pui

Drob de pui
Drob de pui

Ingrediente

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o tavă medie de drob de pui. Pentru un gust desăvârșit, preparatul se consumă rece.

Mod de preparare

Rețeta de drob de pui cu ficăței, organe și ouă se prepară în mai multe etape de pregătire a ingredientelor și a amestecului lor. Atâta timp cât respecți ordinea de mai jos, mâncarea îți va recompensa papilele gustative.

 

1. Curăță ingredientele:

Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.

  • Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui LaProvincia bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;
  • clătește 1 kg de ficat de pui LaProvincia sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.

2. Pregătește accesoriile:

  • toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari (sau 3 mici);
  • taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
  • curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;
  • fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.

3. Fierbe organele:

  • fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;
  • fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;
  • îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;
  • lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;
  • mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.

 

4. Pregătește preparatele de tavă

  • călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;
  • în această etapă, opțional, poți adăuga ciuperci tăiate mărunt la călit împreună cu ceapa, după gust;
  • amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;
  • adaugă sare, piper și ienibahar;
  • completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

5. Prepară totul la cuptor

  • preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;
  • pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;
  • toarnă un strat din compoziție gros de un deget;
  • apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;
  • pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;
  • acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;
  • pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;
  • scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*