O dulceaţă specială pentru care trebuie să o încerci şi tu. Prepară şi tu dulceaţă de castraveţi după o reţetă simplă şi rapidă!
Ingrediente
6 lămâi,
1 kg zahar,
6 portocale.
Mod de preparare
Castraveţii se spală și se taie sau se trec prin răzătoare. Lămâile și portocalele se spală foarte bine. Coaja de la doua lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul se presează. Restul lămâilor și portocalelor se taie rondele.
Într-o cratiţa speciala de fiert dulceaţa se așează straturi de castravete ras, zahar, felii de lămâie și portocală și zeamă de lămâie.
Cratița se acoperă cu un capac și se lasă la frigider o noapte. A doua zi, cratiţă se pune pe foc și dulceața se fierbe 15 minute.
Dulceaţa se pune direct în borcanele spălate care se închid ermetic cu capace. După ce răcesc, borcanele cu dulceața de castraveți se pun în cămară.
Lasă un răspuns