Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin
Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin

Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Doriți o focaccia, dar aveți timp să lăsați aluatul să crească? Iată rețeta rapidă, gata în 5 minute.

Este o rețetă pe care o puteți experimenta chiar acum. Aveți nevoie de puține ingrediente pe care, probabil, le aveți deja în cămară.
Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia.

Ingrediente

500 g de făină

un plic de drojdie instant

300 ml de apă

12 g de sare fină

2 lingurițe de zahăr

ulei de măsline extra virgin după gust

sare grosieră după gust

rozmarin după gust

Mod de preparare

Puneți în făina cernută drojdia și zahărul și amestecați. Apoi adăugați sare și apa la temperatura camerei câte puțin, amestecând, până o încorporați complet. La final, adăugați două linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.

Întindeți aluatul cu mâinile într-o tigaie unsă, împingând în foia de aluat cu vârful degetelor. Într-un castron, puneți două linguri de ulei de măsline extravirgin și una de apă. Cu acest amestec ungeți foaia de aluat. Condimentați-o cu puțină sare grosieră și rozmarin.

Tava cu focaccia sedă la cuptorul încins și se coace la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Focaccia se servește  imediat. Poftă bună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*