Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia. Doriți o focaccia, dar aveți timp să lăsați aluatul să crească? Iată rețeta rapidă, gata în 5 minute.
Este o rețetă pe care o puteți experimenta chiar acum. Aveți nevoie de puține ingrediente pe care, probabil, le aveți deja în cămară.
Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia.
Ingrediente
500 g de făină
un plic de drojdie instant
300 ml de apă
12 g de sare fină
2 lingurițe de zahăr
ulei de măsline extra virgin după gust
sare grosieră după gust
rozmarin după gust
Mod de preparare
Puneți în făina cernută drojdia și zahărul și amestecați. Apoi adăugați sare și apa la temperatura camerei câte puțin, amestecând, până o încorporați complet. La final, adăugați două linguri de ulei de măsline extravirgin și continuați să amestecați compoziția până obțineți un aluat omogen.
Întindeți aluatul cu mâinile într-o tigaie unsă, împingând în foia de aluat cu vârful degetelor. Într-un castron, puneți două linguri de ulei de măsline extravirgin și una de apă. Cu acest amestec ungeți foaia de aluat. Condimentați-o cu puțină sare grosieră și rozmarin.
Tava cu focaccia sedă la cuptorul încins și se coace la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute. Focaccia se servește imediat. Poftă bună.
Lasă un răspuns