Timp de preparare: 45 min
Nt. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- creveți crudi 1 kg mari, curățați
- ulei de măsline 6 linguri
- ulei de porumb (sau ulei de susan) 3 linguri
- ananas 4 felii, proaspete, cubulețe
- usturoi 2 cuișoare topite
- patrunjel 4 linguri, proaspat, tocat marunt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- ½ lămâie (sucul său)
- felii de lamaie si frunze de patrunjel pentru servire
Mod de preparare
Rupe creveții de-a lungul cozii și îndepărtează intestinul. Spălați-le cu apă rece și ștergeți-le. Puneți uleiul de măsline și uleiul de porumb (sau uleiul de susan) într-un castron mare, adăugați creveții și întoarceți-i în ulei pe toate părțile.
Se adauga usturoiul si jumatate de patrunjel, sare si piper. Lăsați creveții să se marineze bine în amestec aproximativ o oră la frigider. Treceți creveții alternativ împreună cu cuburile de ananas pe 4 frigarui metalice sau din lemn (rotind creveții astfel încât frigaruia să treacă în mijlocul cozii).
Preîncălziți grătarul și coaceți frigăruile timp de 4΄ pe fiecare parte, până devin aurii. În timp ce gătesc, întindeți-le de 2-3 ori cu marinada lor, pentru a le face și mai suculente și gustoase. La final, se toarnă frigăruile coapte cu sucul de lămâie τα și se presară cu restul de pătrunjel.
Lasă un răspuns