Frigarui cu creveti marinati si ananas

Frigarui cu creveti marinati si ananas
Frigarui cu creveti marinati si ananas

Timp de preparare: 45 min

Nt. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • creveți crudi 1 kg mari, curățați
  • ulei de măsline 6 linguri
  • ulei de porumb (sau ulei de susan) 3 linguri
  • ananas 4 felii, proaspete, cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare topite
  • patrunjel 4 linguri, proaspat, tocat marunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • ½ lămâie (sucul său)
  • felii de lamaie si frunze de patrunjel pentru servire
 

Mod de preparare

  1. Rupe creveții de-a lungul cozii și îndepărtează intestinul. Spălați-le cu apă rece și ștergeți-le. Puneți uleiul de măsline și uleiul de porumb (sau uleiul de susan) într-un castron mare, adăugați creveții și întoarceți-i în ulei pe toate părțile.

  2. Se adauga usturoiul si jumatate de patrunjel, sare si piper. Lăsați creveții să se marineze bine în amestec aproximativ o oră la frigider. Treceți creveții alternativ împreună cu cuburile de ananas pe 4 frigarui metalice sau din lemn (rotind creveții astfel încât frigaruia să treacă în mijlocul cozii).

  3. Preîncălziți grătarul și coaceți frigăruile timp de 4΄ pe fiecare parte, până devin aurii. În timp ce gătesc, întindeți-le de 2-3 ori cu marinada lor, pentru a le face și mai suculente și gustoase. La final, se toarnă frigăruile coapte cu sucul de lămâie τα și se presară cu restul de pătrunjel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*