Frigarui cu creveti marinati si ananas

Frigarui cu creveti marinati si ananas
Frigarui cu creveti marinati si ananas

Timp de preparare: 45 min

Nt. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • creveți crudi 1 kg mari, curățați
  • ulei de măsline 6 linguri
  • ulei de porumb (sau ulei de susan) 3 linguri
  • ananas 4 felii, proaspete, cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare topite
  • patrunjel 4 linguri, proaspat, tocat marunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • ½ lămâie (sucul său)
  • felii de lamaie si frunze de patrunjel pentru servire
 

Mod de preparare

  1. Rupe creveții de-a lungul cozii și îndepărtează intestinul. Spălați-le cu apă rece și ștergeți-le. Puneți uleiul de măsline și uleiul de porumb (sau uleiul de susan) într-un castron mare, adăugați creveții și întoarceți-i în ulei pe toate părțile.

  2. Se adauga usturoiul si jumatate de patrunjel, sare si piper. Lăsați creveții să se marineze bine în amestec aproximativ o oră la frigider. Treceți creveții alternativ împreună cu cuburile de ananas pe 4 frigarui metalice sau din lemn (rotind creveții astfel încât frigaruia să treacă în mijlocul cozii).

  3. Preîncălziți grătarul și coaceți frigăruile timp de 4΄ pe fiecare parte, până devin aurii. În timp ce gătesc, întindeți-le de 2-3 ori cu marinada lor, pentru a le face și mai suculente și gustoase. La final, se toarnă frigăruile coapte cu sucul de lămâie τα și se presară cu restul de pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*