Frigarui cu creveti

Frigarui cu creveti
Frigarui cu creveti

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Frigarui cu creveti – Ingrediente pentru rețetă

  • creveți mari 1 kg, curățați de cochilii
  • ulei de măsline: 6 linguri
  • ulei de porumb sau de floarea-soarelui: 3 linguri
  • usturoi 2 cuișoare topite
  • patrunjel sau coriandru: 4 linguri, proaspete, tocate
  • sare cât vrei
  • piper negru proaspăt măcinat
  • lămâie sau lime: 1 (sucul său)
 

Frigarui cu creveti – Mod de preparare

  1. Scoateți intestinul negru din spatele creveților. Spălați-le cu apă rece și ștergeți-le. Puneți uleiul de măsline și uleiul de porumb (sau ulei de floarea soarelui) într-un castron mare, adăugați creveții și întoarceți-i în ulei pe toate părțile.

  2. Adăugați usturoiul și jumătate din ierburile proaspete, sarea și piperul. Întoarceți bine creveții cu amestecul și lăsați-i la marinat cel puțin 1 oră.

  3. „Îndoiți” creveții în două și treceți-i pe 4 frigarui de metal sau de lemn, astfel încât să fie prinși în două locuri (sus pe spate și în mijlocul cozii). 

  4. Preîncălziți grătarul. Așezați creveții pe grătar și gătiți timp de 2΄ pe fiecare parte, până devin aurii.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*