Vrei niste dulciuri pentru prietenii care au anuntat in ultimul moment ca vin in vizita? Sau ai tu pofta de dulce? Nu e nevoie sa dai fuga la magazin, pentru ca poti pregati reteta de fursecuri fragede cu nuca in doar 25 si minute… si asta cu tot cu copt. In plus, ii vei avea un desert foarte bun, de casa. Incearca si tu reteta de fursecuri fragede cu nuca si te vei convinge.
Poti opta pentru o reteta de fursecuri simple, daca doresti, insa astazi iti prezentam o reteta de fursecuri fragede cu nuca si arome de doua feluri: scortisoara si cacao. Sunt niste fursecuri de casa delicioase, pe care le poti prepara cu orice ocazie si care nu necesita mai mult timp decat fursecurile simple, dar sunt mai gustoase.
Ingrediente
Pentru reteta de fursecuri fragede aromate avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un ou intreg
- cca 25-30 ml de ulei
- 5 linguri de faina (cca 125 grame)
- 5 linguri de nuci macinate (cca 125 grame)
- 3 linguri de zahar
- jumatate de lingurita de praf de copt
- 1-2 lingurite de scortisoara
- 2 lingurite de cacao
- bombonele colorate si fulgi de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
In primul rand, daca ai nuci intregi, miezul de nuca va trebui macinat. In aceasta reteta folosim doar nuci macinate, nu intregi sau rupte in bucatele.
Apoi, intr-un bol incapator spargem oul intreg, il batem ca pentru omleta si il omogenizam impreuna cu uleiul, zaharul si praful de copt. Apoi, adaugam nucile macinate si amestecam bine, dupa care adaugam si faina si amestecam pana cand e bine incorporata si compozitia devine omogena.
Coca se imparte in doua parti cat de cat egale. In prima se adauga scortisoara, iar in a doua vom adauga cacaoa. Le lucram separat, ca sa nu amestecam aromele. Prin urmare, prima coca se amesteca si se framanta cu scortisoara. Iar, separat, jumatatea ramasa de coca se omogenizeaza cu cacaoa.
Din fiecare coca rezultata se desprind bucatele din care se formeaza bilute care vor fi aplatizate, apoi asezate in tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce sunt gata toate, se orneaza cu bombonelele colorate si cu fulgii de ciocolata. Bombonelele se vor apasa putin peste aluatul crud, pentru a se prinde mai bine de coca.
Dupa ce le-am ornat, se dau la cuptor, la foc mediu pentru cca 12-15 minute. Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil, altfel fursecurile nu vor fi gata in timpul mentionat.
In functie de cuptor, poate fi necesar ca temperatura sa fie chiar mai mica, pentru ca fursecurile sa nu se arda.
Oricum, dupa 10 minute, se pot incerca si, daca e nevoie, se mai pot lasa 4-5 minute.
Lasă un răspuns