Kebab cu salată de sfeclă roșie

Kebab cu salată de sfeclă roșie
Kebab cu salată de sfeclă roșie

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • carne tocată: 1 kg, carne de vită
  • ceapa uscata: 2 tocate
  • ouă: 2
  • pâine: 4 felii de vechi, înmuiate în apă sau lapte
  • patrunjel: 2 linguri, tocate marunt
  • feta: 200 gr.
  • sare: putin
  • piper: proaspăt măcinat
  • ulei de măsline: 6 linguri
  • Pentru salata de sfeclă roșie

  • sfeclă: 250 gr. fără frunze, fiert și curățat
  • nucă: 1/2 ceașcă de ceai, tocată grosier
  • patrunjel: 1/2 cana de ceai, tocat marunt
  • sare: putin
  • iaurt strecurat: 125 gr.
  • maioneză: 100 gr.
  • usturoi: 1-2 cuișoare
  • ulei de măsline: 1-2 linguri
 

Mod de preparare

  1. Radeți sfecla pe o răzătoare grosieră și strecurați-le. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le în frigider să se scurgă bine.

  2. Puneți usturoiul într-un blender și apoi adăugați iaurtul, maioneza, puțin ulei și puțină sare. Bateți foarte bine toate ingredientele împreună. Puneți sosul în frigider.

  3. Într-un bol de salată, amestecați sfecla cu amestecul de pătrunjel, nuci și iaurt. Lăsați salata la frigider în timp ce pregătiți kebaburile.

  4. Scurgeți bine pâinea, strângând-o cu mâinile. Se amestecă carnea tocată cu pâinea și ceapa până când ingredientele sunt bine amestecate. Se adauga ouale, 4 linguri ulei, patrunjel, sare si piper si se framanta. Lăsați amestecul de carne tocată 2 ore la frigider.

  5. Formați 12 burgeri lungi și îngustați și treceți-i pe paie de lemn sau metal. Puneți-le într-o tigaie cu ulei și turnați restul de ulei peste ele. Se coace la cuptor pentru 50 ‘până se rumenesc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*