Timp de preparare: 1 ora
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- carne tocată: 1 kg, carne de vită
- ceapa uscata: 2 tocate
- ouă: 2
- pâine: 4 felii de vechi, înmuiate în apă sau lapte
- patrunjel: 2 linguri, tocate marunt
- feta: 200 gr.
- sare: putin
- piper: proaspăt măcinat
- ulei de măsline: 6 linguri
Pentru salata de sfeclă roșie
- sfeclă: 250 gr. fără frunze, fiert și curățat
- nucă: 1/2 ceașcă de ceai, tocată grosier
- patrunjel: 1/2 cana de ceai, tocat marunt
- sare: putin
- iaurt strecurat: 125 gr.
- maioneză: 100 gr.
- usturoi: 1-2 cuișoare
- ulei de măsline: 1-2 linguri
Mod de preparare
Radeți sfecla pe o răzătoare grosieră și strecurați-le. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le în frigider să se scurgă bine.
Puneți usturoiul într-un blender și apoi adăugați iaurtul, maioneza, puțin ulei și puțină sare. Bateți foarte bine toate ingredientele împreună. Puneți sosul în frigider.
Într-un bol de salată, amestecați sfecla cu amestecul de pătrunjel, nuci și iaurt. Lăsați salata la frigider în timp ce pregătiți kebaburile.
Scurgeți bine pâinea, strângând-o cu mâinile. Se amestecă carnea tocată cu pâinea și ceapa până când ingredientele sunt bine amestecate. Se adauga ouale, 4 linguri ulei, patrunjel, sare si piper si se framanta. Lăsați amestecul de carne tocată 2 ore la frigider.
Formați 12 burgeri lungi și îngustați și treceți-i pe paie de lemn sau metal. Puneți-le într-o tigaie cu ulei și turnați restul de ulei peste ele. Se coace la cuptor pentru 50 ‘până se rumenesc.
Lasă un răspuns