Kebab cu salată de sfeclă roșie

Kebab cu salată de sfeclă roșie
Kebab cu salată de sfeclă roșie

Timp de preparare: 1 ora

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • carne tocată: 1 kg, carne de vită
  • ceapa uscata: 2 tocate
  • ouă: 2
  • pâine: 4 felii de vechi, înmuiate în apă sau lapte
  • patrunjel: 2 linguri, tocate marunt
  • feta: 200 gr.
  • sare: putin
  • piper: proaspăt măcinat
  • ulei de măsline: 6 linguri
  • Pentru salata de sfeclă roșie

  • sfeclă: 250 gr. fără frunze, fiert și curățat
  • nucă: 1/2 ceașcă de ceai, tocată grosier
  • patrunjel: 1/2 cana de ceai, tocat marunt
  • sare: putin
  • iaurt strecurat: 125 gr.
  • maioneză: 100 gr.
  • usturoi: 1-2 cuișoare
  • ulei de măsline: 1-2 linguri
 

Mod de preparare

  1. Radeți sfecla pe o răzătoare grosieră și strecurați-le. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le în frigider să se scurgă bine.

  2. Puneți usturoiul într-un blender și apoi adăugați iaurtul, maioneza, puțin ulei și puțină sare. Bateți foarte bine toate ingredientele împreună. Puneți sosul în frigider.

  3. Într-un bol de salată, amestecați sfecla cu amestecul de pătrunjel, nuci și iaurt. Lăsați salata la frigider în timp ce pregătiți kebaburile.

  4. Scurgeți bine pâinea, strângând-o cu mâinile. Se amestecă carnea tocată cu pâinea și ceapa până când ingredientele sunt bine amestecate. Se adauga ouale, 4 linguri ulei, patrunjel, sare si piper si se framanta. Lăsați amestecul de carne tocată 2 ore la frigider.

  5. Formați 12 burgeri lungi și îngustați și treceți-i pe paie de lemn sau metal. Puneți-le într-o tigaie cu ulei și turnați restul de ulei peste ele. Se coace la cuptor pentru 50 ‘până se rumenesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*