Koulouri – covrigi grecesti

Koulouri
Koulouri

Știați că și grecii au covrigi? Se numesc Koulouri și sunt foarte populari în toată Grecia. Aceste cercuri delicioase de susan sunt foarte ușor de făcut și pot fi savurate așa cum sunt sau ca bază pentru un sandwich delicios.

Ingrediente

 • 4 cani (500 g) făină de uz general

 • 2 lingurițe (9 g) drojdie uscată

 • 2 lingurițe (9 g) zahăr granulat

 • 1 cană (310 ml) apă caldă

 • 1 lingură (18 g) sare

 • 2 linguri (28 g) ulei de măsline extravirgin grecesc

 • Semințe de susan

Mod de preparare

 1. Mai întâi vom lua 310 mililitri sau una și ⅓ căni de apă caldă la care vom adăuga 2 lingurițe sau 9 grame de drojdie și 2 lingurițe sau 9 grame de zahăr.

 2. Odată ajuns acolo, amestecați-l, astfel încât toată lumea să se cunoască și lăsați amestecul să se odihnească timp de 8 până la 10 minute pentru a înflori.

 3. Apoi, în vasul nostru de mixer, vom adăuga 500 de grame sau 4 căni din făină specială, 18 grame sau 1 lingură de sare kosher și 28 de grame sau 2 linguri de ulei de măsline extravirgin grecesc. 

 4. Odată ce ingredientele sunt adăugate în castron, atașați-l la mixer și setați-l la viteză mică.

 5. Adăugați încet ingredientele umede, creșteți viteza la scăzută / medie și lăsați-l să se amestece timp de 8 până la 10 minute, sau până când este frumos și elastic.

 6. Scoateți aluatul nou format, formați-l într-o bilă și așezați-l într-un vas cu ulei, unde îl acoperim în folie de plastic.

 7. Lăsați aluatul să se odihnească cel puțin o oră și jumătate, în funcție de cât de cald este mediul dvs., astfel încât să se poată ridica. Sfat Pro: Îmi place întotdeauna să aprind lumina din cuptor pentru a crea puțină căldură și pentru a-mi lăsa aluatul să crească acolo. Creează un mediu plăcut și cald și promovează o creștere bună. Oh, da … cu siguranță nu porniți cuptorul … asta e rău.

 8. Odată ridicat, aluatul ar trebui să arate frumos și pufos.

 9. Scoateți aluatul din vas și, folosind un răzuitor de bancă, tăiați aluatul în 8 bucăți de dimensiuni egale. 

 10. Vrei să te distrezi, hai să-i scoatem pe băieții ăștia acum. Folosind palmele mâinilor, rotiți ușor aluatul într-o frânghie de la mijloc la margini.

 11. Odată ajuns la grosimea dorită, faceți un cerc din aluat și apăsați cele două capete împreună. 

 12. Folosind mâna dreaptă, apăsați și rotiți marginile pe care dorim să le conectăm, în timp ce, cu mâna stângă, țineți partea de cerc pe care nu vrem să o rostogoliți în aer.

 13. Așezați aluatul pe o foaie de copt căptușită cu hârtie de pergament și repetați procesul până când se formează toate koulouria noastră.

 14. Acum, pe următoarea parte cea mai bună, adăugând susanul nostru. Într-un castron, adăugați 500 de mililitri sau 2 căni de apă rece și 50 de grame de 4 linguri de zahăr granulat și bateți până se dizolvă.

 15. Într-un castron separat adăugați o tonă de semințe de susan. Serios, va fi mult susan când totul se va termina.

 16. Apoi vom înmuia rapid aluatul în apă și îl vom așeza în vasul de susan. Asigurați-vă că acoperiți totul în susan, adică intră cu adevărat acolo.

 17. Odată ce este acoperit. Așezați koulouri înapoi pe foaia de copt tapetată cu pergament și continuați procesul până când sunt acoperite.

 18. Odată ce ați terminat, lăsați-l să se odihnească timp de 20-30 de minute să crească și apoi putem începe să coacem.

 19. Pentru a coace, asigurați-vă că ați preîncălzit cuptorul la 400 de grade Fahrenheit sau 200 de grade Celsius și apoi așezați koulouri acolo timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc.

 20. Odată, sunt gata, scoate-le și lovește-le imediat cu unt topit. Sare sau nesărată – alegerea dealerului, dar îmi place să folosesc unt sărat, deoarece adaugă un plus de aromă.

 21. Și iată-l, un Koulouri gustos și delicios. Vărul grec al New Yorkerului mai gros – care după părerea mea este aici să rămână.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*