Timp de preparare: 50 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- biban: 2 mari, în jur de 700 gr. fiecare
- fenicul (becul): 1, curățat
- lămâi: 2
- ulei de măsline :. cană
- ceapa: 1 tocat
- usturoi: 3 căței, curățați de coajă
- cartofi: 600 gr., rotund mic
- vin alb: 120 ml
- sare cât vrei
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190 ° C. Tocăm mărunt feniculul, tăiem o lămâie felii și stoarcem a doua. Încălziți jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și uscați feniculul cu ceapa. Lasă-le deoparte.
Curățați peștele de cântare, măruntaiele și branhiile (sau întrebați-l pe vânzător) și spălați-l bine. Uscați-le, sculptați -le dacă doriți- în diagonală și puneți puțină sare în fante.
Ungeți o tigaie cu puțin ulei și puneți bibanul în ea. Umpleți-le burta cu felii de lămâie și turnați deasupra amestecul sotat cu fenicul și ceapă. Imprastie cartofii (curatati si tocati grosier) si tot cateii de usturoi in jurul basului.
Se amestecă uleiul rămas cu vinul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se toarnă peste pește. Se acoperă cu folie și se coace timp de 35 ‘. În timpul ultimelor 10 ‘de coacere, îndepărtați folia, astfel încât pielea peștelui să devină maro. Se servește după îndepărtarea usturoiului.
Lasă un răspuns