Midii cu usturoi si branza feta

Midii cu usturoi si branza feta
Midii cu usturoi si branza feta

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 2 kg midii cu coajă
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 8 catei de usturoi
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță boabe de piper verde
  • 100 gr. vin alb
  • 200 gr. apă
  • 1 buchet de patrunjel
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. feta, tocat
 

Mod de preparare

  1. Răzuieți midiile cu un burete și scoateți-le „barba”. Clătește-le. Se fierb 2 catei de usturoi, ceapa, jumatate de cimbru si piper in apa timp de 10 ‘.

  2. Adăugați vinul și midiile, acoperiți și fierbeți încă 5 ‘. Filtrați-le lichidul și aruncați midiile care nu s-au deschis. Țineți un pahar de vin din acest bulion.

  3. Încălziți untul într-o tigaie, adăugați restul de usturoi topit și amestecați energic timp de 1 ‘. Adăugați midiile, restul de cimbru, bulionul pe care l-ați păstrat și fierbeți 5 ‘, amestecând la foc mare. Adăugați pătrunjelul, amestecați și continuați să gătiți timp de 5 ‘, până când mâncarea își absoarbe sucul. Serviți, după ce stropiți feta deasupra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*