
Nr. de portii: 6
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 2 kg midii cu coajă
- 1 ceapă, tăiată felii
- 8 catei de usturoi
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță boabe de piper verde
- 100 gr. vin alb
- 200 gr. apă
- 1 buchet de patrunjel
- 100 gr. unt
- 150 gr. feta, tocat
Mod de preparare
Răzuieți midiile cu un burete și scoateți-le „barba”. Clătește-le. Se fierb 2 catei de usturoi, ceapa, jumatate de cimbru si piper in apa timp de 10 ‘.
Adăugați vinul și midiile, acoperiți și fierbeți încă 5 ‘. Filtrați-le lichidul și aruncați midiile care nu s-au deschis. Țineți un pahar de vin din acest bulion.
- Încălziți untul într-o tigaie, adăugați restul de usturoi topit și amestecați energic timp de 1 ‘. Adăugați midiile, restul de cimbru, bulionul pe care l-ați păstrat și fierbeți 5 ‘, amestecând la foc mare. Adăugați pătrunjelul, amestecați și continuați să gătiți timp de 5 ‘, până când mâncarea își absoarbe sucul. Serviți, după ce stropiți feta deasupra.
Lasă un răspuns