Midii prăjite cu sos de roșii și feta

Midii prăjite cu sos de roșii și feta
Midii prăjite cu sos de roșii și feta

Nr. de portii: 4

dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 2 kg midii proaspete
  • 1/3 cană de vin alb
  • 200 gr. feta, tocat
  • 3 roșii bine coapte, coapte, tocate mărunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 ceapa tocata mica
  • un pic boukovo
  • Sau o ceașcă de ulei de măsline
  • pătrunjel tocat
  • sare, piper proaspăt măcinat
 

Mod de preparare

  1. Răzuieți cojile midiilor, scoateți-le „barba” și spălați-le bine. Puneți-le la aburi într-o cratiță cu vinul până când cojile lor sunt deschise. Aruncați midiile care nu s-au deschis. Curățați restul și păstrați numai firimiturile lor. Se filtrează cât mai mult suc și se ține deoparte.

  2. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se călește ceapa și usturoiul, până se înmoaie, amestecând continuu. Adăugați roșia tocată cu lichidele sale, sare, piper și fierbeți timp de aproximativ 8 minute până se usucă și ea. Adăugați sucul de midii și continuați să gătiți încă 4′-5 ‘până când sosul se instalează.

  3. Adăugați midiile și pătrunjelul și continuați să amestecați încă 3 ‘la foc mare. Adăugați brânza feta și puțin boukovo, amestecați și serviți imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*