Nr. de portii: 4
dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 2 kg midii proaspete
- 1/3 cană de vin alb
- 200 gr. feta, tocat
- 3 roșii bine coapte, coapte, tocate mărunt
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 ceapa tocata mica
- un pic boukovo
- Sau o ceașcă de ulei de măsline
- pătrunjel tocat
- sare, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Răzuieți cojile midiilor, scoateți-le „barba” și spălați-le bine. Puneți-le la aburi într-o cratiță cu vinul până când cojile lor sunt deschise. Aruncați midiile care nu s-au deschis. Curățați restul și păstrați numai firimiturile lor. Se filtrează cât mai mult suc și se ține deoparte.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se călește ceapa și usturoiul, până se înmoaie, amestecând continuu. Adăugați roșia tocată cu lichidele sale, sare, piper și fierbeți timp de aproximativ 8 minute până se usucă și ea. Adăugați sucul de midii și continuați să gătiți încă 4′-5 ‘până când sosul se instalează.
Adăugați midiile și pătrunjelul și continuați să amestecați încă 3 ‘la foc mare. Adăugați brânza feta și puțin boukovo, amestecați și serviți imediat.
Lasă un răspuns