Miel la cuptor

Miel la cuptor
Miel la cuptor

Timp de preparare: 2 ore

Nr. de portii: 4

Dificultate: usoara

Ingrediente pentru rețetă

  • miel: 1 – 1½ kg în porții
  • cartofi: 1 kg, gutui tocate
  • usturoi: 4 căței
  • muștar: 1 lingură
  • ulei de măsline: 2/3 cană de ceai
  • lămâi: 2 
  • sare, piper, oregano

Mod de preparare

  1. Carnea pentru friptura de miel la cuptor se spală cu apă rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă. 
  2. Curățați cateii de usturoi, tăiați-le mai întâi pe jumătate, îndepărtați lăstarii verzi și tăiați-i pe jumătate. Condimentați restul cu sare și piper și puneți-le în miel, după ce ați făcut fante cu un cuțit ascuțit.

  3. Puneți carnea într-o tava cu puțin ulei și puneți cartofii în jur. Se condimentează cu sare și piper. Bateți uleiul rămas, sucul de lămâie, muștarul, oregano și usturoiul tocat într-un blender (sau într-un shaker). Se toarnă acest amestec peste mâncare. Se amestecă bine pentru a obține amestecul peste tot. Adăugați o jumătate de cană de apă.

  4. Acoperiți bine preparatul cu hârtie de copt antiaderentă (hârtie rezistentă la grăsimi) și coaceți  la 180 – 200 ° C timp de 1 oră și 30 ‘. De obicei nu mai aveți nevoie de rumenire după aceea, dar dacă vi se pare că doriți un pic mai rumenit, lăsați-l pentru încă 10 minute neacoperit (fara hartia de copt).

Miel la cuptor
Miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor se servește cu vin roșu sec, de exemplu un Bordeaux sau un Cabernet Sauvignon.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*