Nr. de portii: 6
Ingrediente
- două vinete mari
- 600 de grame de carne tocată, de vită
- două ouă
- 150 de grame de caşcaval
- 100 de grame de smântână
- 300 de grame de pulpă de roşii
- un morcov
- un ardei gras
- două cepe
- 3 linguri de ulei de măsline pentru călit legumele
- 150 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă de piper roşu
- 1 linguriţă de boia dulce
- 1 linguriţă de rozmarin măcinat
- sare
Mod de preparare
Vinetele le spălăm, le tăiem pe lungimea lor, în felii de 5 mm, le sărăm şi le lăsăm să stea 15 minute cu sare pentru a se înmuia puţin.
Se spală şi curăţă morcovul, ceapa şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o cratiţă cu ulei pe foc, iar, când uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 5 minute, apoi adăugăm carnea de vită, pe care o călim 3 minute. Când legumele şi carnea sunt rumene, adăugăm sarea, piperul, boiaua, rozmarinul şi pulpa de roşii şi le lăsăm să fiarbă, acoperite, la foc mic, 30 de minute.
Până se fierbe compoziţia, prăjim feliile de vinete în ulei, pe fiecare parte câte un minut şi le lăsăm să se scurgă de ulei pe un şerveţel de hârtie.
Pregătim tava în care punem un strat de vinete, un stat din compoziţia de carne şi legume, un alt strat de vinete, un alt strat din compoziţia cu carne şi deasupra, ultimul strat de vinete.
Se amestecă ouăle, smântâna, caşcavalul ras şi se toarnă peste musaca.
Spălăm, tocăm şi presărăm pătrunjelul peste compoziţia din tava pe care o punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Poftă bună!
Lasă un răspuns