
Timp de preparare: 30 min
Nr. de portii: 4
Dificultate: usoara
Ingrediente pentru rețetă
- ouă: 10
- ciuperci albe: 200 gr., în felii
- spanac: 200 gr., curățat
- ceapa: 1 tocat
- mărar: 3 linguri, tocate mărunt
- feta sau mizithra tare: 200 gr.
- gruyere sau brânză de ulei: 150 gr.
- unt: 150 gr.
- sare: putin
- piper: proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se fierbe, se scurge bine și se toacă mărunt spanacul. Tăiați feta sau mizithra și radeți gruyere sau brânză de ulei pe o răzătoare grosieră.
Într-o tigaie mare (potrivită pentru cuptor) încălziți 2/3 din unt și sotati ceapa cu ciupercile. Adăugați spanacul, continuând să sotati până când se înmoaie și lichidele sunt absorbite. Se ia de pe foc, se lasă amestecul să se răcească ușor și se adaugă brânzeturile.
Într-un castron, bateți ouăle cu 2 linguri de unt topit, 2 linguri de apă și adăugați mărarul, sarea și piperul, continuând să bateți.
Puneți tigaia cu spanacul să se încălzească la foc mic și aruncați ouăle bătute deasupra. Ridicați puțin spanacul pentru a obține amestecul de ouă peste tot. Acoperiți tigaia și lăsați omleta să fiarbă la foc mic aproximativ 8 ‘- 10’.
Se toarnă restul de unt peste el și se pune pe grătar până când suprafața sa devine maro. Se servește cald sau rece.
Lasă un răspuns