Ouă scoțiene

Ouă scoțiene
Ouă scoțiene

Nr. de portii: 6

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 6 ouă
  • 400 gr. carne de porc tocata sau carnati tocati
  • 3 cepe proaspete tocate
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingură de muștar
  • sare
  • piper
  • Pentru panare

  • făină
  • 2 ouă bătute
  • firimituri de pâine
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjire
 

Mod de preparare

  1. Puneți apă într-o cratiță să fiarbă și imediat ce se fierbe prima dată, adăugați ouăle și lăsați-le exact 6 ‘. Scoateți ouăle cu o lingură cu fante și transferați-le într-un castron în care ați pus apă cu mai multe cuburi de gheață. Lăsați-le 2’-3 ‘apoi coajați-le și în cele din urmă pâineți-le în făină.

  2. Într-un castron, amestecați carnea tocată (porc sau cârnați), ceapa, usturoiul, muștarul, sarea și piperul. Formați amestecul, împărțiți-l în 6 părți egale și înfășurați-le în jurul ouălor făinoase.

  3. Bateți ouăle scotch mai întâi din făină, apoi în ou și în cele din urmă în pâine prăjită. Puneți puțin ulei de floarea-soarelui într-o tigaie (nu pentru a acoperi întregul amestec tocat cu ouă, ci pentru a ajunge la mijloc) și prăjiți, rotind constant timp de 3 ‘. Transferați ouăle pe o foaie de copt și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C timp de 5 ‘.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*