Ingrediente
- ulei pentru prăjit
- un praf de curry
- 3 foi de plăcintă
- 200 g carne tocată
- 2 bucăţi de praz
- 500 g ceapă
- 500 g morcovi
- sare şi piper
Mod de preparare
Pacheţele chinezeşti – gustoase, deosebite, rapide! De ce să comanzi de la chinezesc când ai putea, foarte bine şi uşor, să-ţi faci acasă propriile pacheţele chinezeşti, după bunul tău plac? Vezi mai jos cât de uşor se prepară:
1. Morcovii se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa se taie mărunt şi prazul rondele. Se pun toate într-o tigaie cu o lingură de ulei şi se călesc împreună cu carnea. După ce carnea şi-a schimbat culoarea şi este făcută, se potriveşte de sare, piper şi curry. Se lasă deoparte să se răcească.
2. Pe o foaie de aluminiu se aşază foaia de plăcintă tăiată şi se pune pe fiecare bucăţică câte o linguriţă de amestec de carne cu legume. Se rulează sau se pliază în triunghiuri.
3. În baie de ulei încins se prăjesc pacheţelele pe ambele părţi câte 2-3 minute.
Se servesc calde.
Dacă la final ai pofta și de ceva dulce, încearcă unul dintre deliciile din colecția noastră de rețete de prăjituri, dar și din cea de rețete de prăji.
Lasă un răspuns