Ingrediente:
– 1 ardei roșu – o ceapă mare, tocată – 2 căței de usturoi – o ceașcă de mazăre congelată – 3 roșii proaspete sau o cutie de roșii la conservă – 500 g midii congelate – un piept de pui – 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește) – 3 cești de orez – 500 g de creveți proaspeți (se pot pune și congelați) – pătrunjel proaspăt – sare și piper după gust, – șofran, -apă, -ulei
VEZI SI: Paella vegetariana – reteta
Mod de preparare:
Puneți la prăjit într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat cu sare și piper.
Între timp, tocați ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După ce este gata puiul, rumeniți ușor fructele de mare, și acestea condimentate, și apoi puneți-le împreună cu puiul.
Căliți ceapa, usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile. După aceea puneți, puiul, fructele de mare și midiile.
Adăugați mazărea, orezul, apoi 5 ceșcuțe de apă fierbinte. Pentru a căpăta culoarea specifică, puneți șofran.
Lăsați-le să fiarbă până când apa a fost absorbită sau s-a evaporat și s-a format o crustă subțire la suprafața recipientului în care ați gătit.
Puneți deasupra creveții și, pentru a fi siguri că se vor face bine, acoperiți tigaia. Între timp, tocați pătrunjelul pe care îl puneți deasupra când creveții sunt gata.
Mai lăsați 3 minute și paella spaniolă e gata!
Tips – Pentru un gust autentic puteți folosi în loc de carnea de pui, rață sau iepure, iar mazărea înlocuiți-o cu fasole boabe. Ca pește, folosți somon sau cod.
Lasă un răspuns