Paella vegetariană
Ingrediente :
- 125 g orez basmati
- un ardei gras roșu
- 2-3 fire ceapă verde
- 125 g ciuperci din conservă, feliate
- 50 g mazăre congelată, fiartă
- 50 g fasole verde congelată, fiartă
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță șofran
- o lămâie
- o lingură ulei de măsline
- câteva roșii cherry
- 75 ml supă de legume
- sare,
- piper după gust
Mod de preparare:
Se spală ardeiul gras și se taie cuburi.
Ceapa verde se spală și se taie rondele
Se înfierbântă supa, se adaugă usturoiul și șofranul dizolvat în apă fierbinte timp de 30 de minute
Se incinge un wok sau o tigaie specialaă pentru paella, se adaugă uleiul.
Se pun ardeiul gras și ceapa și se amestecă sporadic până se înmoaie legumele.
Se adaugă orezul, se lasă 1-2 minute pe foc, după care se adaugă supa de mai sus.
Se pune capacul și se lasă la fiert înca 10-12 minute.
Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate, mazărea, fasolea verde, ciupercile, sare și piper.
Se mai lasă 2-3 minute să se întrepătrundă aromele.
Paella vegetariană se servește caldă, cu felii de lămâie.
Lasă un răspuns