Paine cu cartofi

Paine cu cartofi
Paine cu cartofi

Iti place painea cu cartofi, preparata dupa traditia ardeleneasca? Iata o varianta pe care o poti face in casa. Iese densa, aromata si satioasa, asa cum trebuie sa fie o paine de casa buna.

Ingrediente

 1/2 kg cartofi 550 g faina 150 ml din apa in care au fiert cartofii 2 lingurite sare 2 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 pliculet drojdie uscata

Mod de preparare

  1. Spala bine si fierbe cartofii cu un praf de sare, pana cand ii poti patrunde foarte usor cu furculita. Pastreaza apa de la fiert. Combina drojdia uscata cu zaharul, 4 linguri din zeama de la cartofi si o lingura de faina, amesteca si las-o sa se umfle.
  2. Curata cartofii raciti si zdrobeste-i cu ustensila de piure. Combina cartofii zdrobiti cu faina, incorporandu-i cu mana, pana obtii un aspect granulat. Adauga sarea si amesteca, apoi incorporeaza maiaua si incepe sa framanti aluatul.
  3. In timpul framantarii adauga cele 2 linguri de ulei. Dupa ce aluatul de paine a prins forma, framanta-l pe un blat de lucru pentru inca 10 minute.  Lasa coca la crescut pentru 40 de minute intr-un bol uns bine cu ulei si acoperit cu o folie de plastic.
  4. Scoate aluatul dupa ce a crescut si rotunjeste-l pe un blat bine presarat cu faina. Asaza painea cu cartofi intr-un tuci sau intr-o cratita de fonta si pune-i capacul. Las-o sa creasca pentru minim o ora.
  5. Dupa ce painea a crescut, da-o la cuptor pentru 25 de minute cu capac si pentru alte 25 fara capac. Painea e gata cand e bine rumenita uniform.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*