Paine de casa: reteta lui Sorin Bontea

Paine de casa - Reteta lui Bontea
Paine de casa - Reteta lui Bontea

Multe dintre vedete au împărtăşit în această perioadă reţete delicioase, ideale pentru masa de Paşte. Chef Sorin Bontea se numără printre aceştia şi vine în ajutorul gospodinelor cu o reţetă de pâine de casă pentru care nu este necesară drojdia.

Este uşor de pregătit, iar asta a demonstrat-o în urma unei filmări postate pe pagina lui de Facebook care, s-a bucurat de un real succes în doar două zile.

Cum să faci pâine de casă? Reteta lui Sorin Bontea

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 20 g sare
  • 1 g drojdie
  • 780 ml apă caldă

Mod de preparare

În filmare, chef Sorin Bontea explică pas cu pas tot ce este de făcut, de la amestecul ingredientelor, până la procesul de frământare şi paşii care trebuie urmaţi înainte de a băga pâine la cuptor.

„O frământ bine, câteva minuţele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloaşe şi atâta tot. Am pus coca cu o consistenţă puţin moale într-o cutie cu puţin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneţi în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduţă. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore”, explică chef Sorin Bontea.

A doua zi, pe blatul de lucru presărat cu făină, coca se împarte în două, iar fiecare parte este împăturită şi modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute. Într-o cratiţă cu capac bine încinsă în prealabil a fost pusă pâinea şi băgată la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Se dă capacul la o parte şi lăsată la cuptor încă 15-20 de minute.

Chef Sorin Bontea se declară un iubitor de pâine de casă, motiv pentru care mărturiseşte că o prepară o dată la două-trei zile. De asemenea, reţeta se potriveşte perfect perioadei în care trecem, mai ales că drojdia este unul dintre produsele care cu greu se mai găsesc pe rafturile magazinelor.

„Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, aşa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Şi pentru că se găseşte foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o reţetă cu foarte puţină drojdie”, a spus Sorin Bontea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*