Ingrediente
500 g făină integrală
200 g făină albă
400 ml apă
1 linguriță sare
1 lingură zahăr brun
50 g drojdie proaspătă
4 linguri ulei de măsline
100 g semințe de in
100 g semințe de floarea-soarelui
Mod de preparare
Pui într-un vas încăpător făina cernută și faci o gaură mare în mijloc. Adaugi apa călduță în care ai dizolvat drojdia și celelalte ingrediente și frămânți un aluat potrivit de tare. Adaugi ¾ din semințe și frămânți foarte bine. Acoperi aluatul și îl lași să crească într-un loc cald până își dublează volumul.
După ce a crescut, dai aluatului forma de sul și îl așezi în forma de pâine îmbrăcată cu hârtie de copt. Îl lași să mai crească 30 de minute, după care ungi pâinea cu lapte și presari deasupra restul semințelor.
Introduci forma în cuptorul încins la 180°C aproape o oră. Scoți pâinea din formă, o așezi pe un grătar și o învelești cu un prosop. O lași așa până se răcește.
Lasă un răspuns