Pandispan cu capsuni

Pandispan cu capsuni
Pandispan cu capsuni

Ingrediente

2 ouă mari, la temperatura camerei
200 g zahăr tos
240 g smântână fermentată 30%, la temperatura camerei
110 ml ulei
1 linguriță esență de vanilie
2 lingurițe cu praf de copt
¼ linguriță sare
260 g făină
20 căpșuni
Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 185 grade.
Tapetează o formă rotunda, cu diametrul de 22 cm, cu hârtie de copt.
Taie 10 căpșuni în sferturi, iar pe celelalte 10 taie-le în jumătăți.
Bate ouăle împreună cu zahărul, la viteză mare, 4-5 minute.
Adaugă smântâna, uleiul, vanilia și omogenizează.
Separat, amestecă făină cu sarea și praful de copt.
Adaugă treptat ingredientele uscate în compoziția ingredientelor umede.
Omogenizează încet, cu o spatulă.
Adaugă jumătate din compoziție în tavă.
Pune cele 10 căpșuni tăiate în sferturi, apoi adaugă cealaltă jumătate de compoziție și cele 10 căpșuni tăiate în jumătăți.
Coace la 185 de grade, 55-65 de minute.
Lasă pandișpanul să se odihnească 15-20 minute înainte să îl tai.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*