Panettone – cu rom și stafide sau cu ciocolată

Panetone

Cele mai bune două rețete pentru mult iubitul desert italian de Craciun, Panetone.

Panettone este unul dintre cele mai iubite dulciuri de sărbători  din Europa . Le veți găsi în toate magazinele de delicatese, fără excepție, pentru a da „aer european” în zilele de Crăciun, dar și în supermarketurile din cartier ca o idee de cadou rapidă și dulce.

Pentru cei care ar dori să guste panettone gonflabil în versiunea sa finală de acasă, iată cele mai bune două rețete pentru panettone cu ciocolată și panettone cu stafide și rom.

Rețetă pentru panettone cu bomboane de ciocolată

Ingrediente: 

• 3 căni de ceai (400 g)

• Făină pentru toate utilizările

• 3 plicuri (24 g)

• Drojdie

• 1 lingură zahăr granulat • 2/3 cană (150 ml) lapte cald • 1 ou întreg și 2 gălbenușuri • 3 linguri zahăr pudră • 1 linguriță sare • 1/2 cană (120 g) unt • 1 farfurie (125 g) Cuvertură, ruptă în bucăți • 1/2 farfurie (60 g) Cuvertură de ciocolată Alb, rupt în bucăți

Mod de preparare:

1.  Preîncălziți cuptorul la 220 ° C timp de 15 ‘. Ungeți 1 matriță panettone mare sau 2 mai mici (în mod ideal cele cu un perete de deschidere) și presărați cu făină. 

2. Se dizolvă drojdia în jumătate din laptele călduț cu 2 linguri Făină pentru toate utilizările pentru a face un terci și se lasă 10 ‘. 

3.  Turnați făina rămasă într-un castron și faceți o băltoacă în centru. 

4.  Bateți gălbenușurile, zahărul granulat, zahărul pudră și sarea și adăugați drojdia. 

5.Se toarnă tot amestecul în gaura pe care ați făcut-o în făină. Se adaugă 100 gr. untul topit și restul de lapte și frământați bine până obțineți un aluat elastic. Lăsați aluatul să crească într-un loc cald timp de 1-2 ore.

6. Frământați din nou aluatul și lăsați să crească pentru a doua oară, până când dublează volumul. Intinde aluatul pe o suprafata infainata si adauga Couverture si Couverture White Chocolate Couverture. Frământați din nou pentru a încorpora ingredientele. 

6.  Așezați aluatul în matriță sau forme. Sculptați o cruce în partea de sus. Se acoperă cu hârtie antiaderentă untată și se lasă într-un loc cald pentru a se umfla din nou. Descoperiți, sculptați din nou crucea și turnați restul de unt. 

7. Coaceți timp de 10 ‘la 200 ° C, coborâți la 180 ° C și coaceți timp de aproximativ 35’. Scufundați lama cuțitului și când iese curat, atunci panettonul este gata. Întoarceți-l pe grătar, până se răcește, apoi transferați-l într-un platou de servire.

Rețetă pentru panettone cu stafide, rom și portocală
Rețetă pentru panettone cu stafide, rom și portocală

Rețetă pentru panettone cu stafide, rom și portocală

Ingrediente: •  450 gr. făină pentru toate utilizările și 50 gr. extra pentru frământare și stafide  •  2 plicuri de drojdie instant  •  1/4 cană apă călduță  •  2 ouă întregi și 2 gălbenușuri suplimentare  •  1/4 cană zahăr și un pic suplimentar pentru formă  •  1 linguriță coajă de portocală  •  1/4 linguriță vanilie  •  50 gr. coacăze blonde sau negre  •  50 ml rom  •  1/2 linguriță sare  •  2/3 cană unt topit  

Mod de preparare:

1.  Înmuiați stafidele în rom timp de 30, scurgeți-le și presărați-le cu puțină făină. Se dizolvă drojdia în apă. Bate cele 2 ouă întregi împreună cu cele 2 gălbenușuri. Adăugați zahărul, coaja de portocală, vanilia, sarea, jumătate din untul topit, stafidele și drojdia dizolvată în amestecul de gălbenușuri și amestecați. Apoi adaugati faina in cantitati mici in timp ce framantati, pana obtineti un aluat destul de strans. 

2. Așezați aluatul într-un castron cu unt, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să stea cel puțin 45 ‘. Întoarceți aluatul pe o suprafață făinoasă și deschideți-l într-o foaie dreptunghiulară de 1,5 cm grosime. Întindeți 1/3 din unt uniform pe suprafața aluatului. Îndoiți aluatul în așa fel încât să formați un dosar. Deschideți din nou aluatul într-un dreptunghi. 

3.  Lăsați-l la frigider acoperit 20 ‘. Repetați același proces de încă două ori, întinzând din nou untul topit. Ungeți și presărați cu zahăr o tigaie cu panettone cu diametrul de 22 cm și puneți aluatul în tigaie. 

4.Acoperiți și lăsați aluatul să crească și să dubleze volumul, aproximativ 1 oră și 30 ‘. Coaceți panettone la 175 ° C timp de 30’-35 ‘. Întoarceți-l pe grătar, până se răcește, apoi transferați-l pe o farfurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*