Pasta de masline

Pasta de măsline
Pasta de măsline

Dificultate: foarte usoara

Pasta de masline este un preparat foarte gustos si extrem de usor de preparat care va va aduce aminte de savoarea Greciei. Nu necesita preparare termica, tot ce avem de facut este sa mixam cateva ingrediente ieftine pe care le poti gasi la orice magazin. Se poate servi ca gustare sau aperitiv si este o optiune excelenta pentru zilele de post sau pentru vegetarieni.

Pasta de masline – Ingrediente pentru rețetă

  • 3 căței de usturoi, curățați de coajă
  • 1 cană de măsline fără sâmburi
  • 2 linguri capere sărate cu multă apă
  • 3 lingurite de patrunjel tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lamaie

Pasta de masline – Mod de preparare

  1. Puneți cățeii de usturoi în blender și tocați-i foarte mărunt. Apo se adauga pe rand maslinele (afara samburi), caperele, patrunjelul, sucul de lamaie si uleiul de masline. Mixati amestecul rezultat până când acesta devine o pasta omogena. Verificați gustul la final, adaugand, dupa gust, ncă puțina lămâie. Nu mai este cazul sa adaugati sare deoarece caperele sunt foarte sarate.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*