Timp de preparare: 25 min
Nr. de portii: 6
Dificultate: usoara
Paste cu creveti si sparanghel este o reteta simpla si rapida, foarte usor de preparat. Se poate face cu creveti proaspeti sau congelati si nu dureaza mai mult de 30 minute. O reteta dietetica, sanatoasa, care se poate adapta si la alte fructe de mare (mix).
Ingrediente pentru rețetă
- lasagna sau tagliatelle: 500 gr.
- creveți: 600 gr. proaspat, curatat (fiert)
- coniac: 2 linguri
- sparanghel: 8 tăiate în bucăți
- mărar: 2 linguri, tocate mărunt
- Roquefort: 70 gr. topită cu o furculiță
- crema usoara: 150ml
- lămâie: 1/2, sucul
- usturoi: 2 cuișoare, topite
- sare, piper: puțin
Mod de preparare
Se fierbe sparanghelul timp de 4 ‘- 5’ și se scurge bine. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se scurg și ele. Se amestecă pastele cu sparanghelul, creveții și mărarul.
Bateți smântâna cu sucul de lămâie, usturoiul topit și Roquefortul topit în blender până se omogenizează și devin un sos uniform. Presară pastele cu puțină sare și piper și toarnă sosul peste ele. Se amestecă 2 ‘la foc mic și se servește imediat.
Un aspect de important de retinut este faptul ca la pastele cu peste sau fructe de mare NU se pune parmezan, pecorino sau alt tip de branza. Pur si simplu nu se potriveste. Nici la gust, nici la aroma. Branza si pestele sunt o combinatie nefericita, foarte puturoasa. In schimb verdeturile tocate sunt foarte binevenite in aceste farfurii, ele aducand o nota de prospetime preparatelor.
Pofta buna!
Lasă un răspuns