Paste cu sos de spanac

Paste cu sos de spanac
Paste cu sos de spanac

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. spaghete sau fettuccine
  • 450 gr. spanac decojit
  • 2 ceapă de primăvară sau 1 ceapă uscată, tocată mărunt
  • 2/3 pahar de vin alb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat
  • 150-200 ml smântână sau 150 gr. crema de branza proaspata
  • niște brânză albastră topită cu o furculiță (opțional)
  • sare, piper, nucșoară
 

Mod de preparare

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie largă antiaderentă și sotati ceapa. Adăugați spanacul și continuați gătitul până când lichidul a dispărut și se usucă. Se adaugă sare și piper și se fierbe cu vinul. Odată ce s-a evaporat, adăugați smântâna sau smântâna proaspătă de brânză și puțină brânză albastră (dacă puneți). Se amestecă bine sosul pentru încă 2′-3 ‘, se ia de pe foc și se adaugă nucșoara și mărarul.

  2. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și serviți cu sosul de spanac, presărând, dacă se dorește, cu brânză suplimentară rasă la alegere și piper proaspăt măcinat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*