Paste cu sos de spanac

Paste cu sos de spanac
Paste cu sos de spanac

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. spaghete sau fettuccine
  • 450 gr. spanac decojit
  • 2 ceapă de primăvară sau 1 ceapă uscată, tocată mărunt
  • 2/3 pahar de vin alb
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de mărar proaspăt tocat
  • 150-200 ml smântână sau 150 gr. crema de branza proaspata
  • niște brânză albastră topită cu o furculiță (opțional)
  • sare, piper, nucșoară
 

Mod de preparare

  1. Încălziți uleiul într-o tigaie largă antiaderentă și sotati ceapa. Adăugați spanacul și continuați gătitul până când lichidul a dispărut și se usucă. Se adaugă sare și piper și se fierbe cu vinul. Odată ce s-a evaporat, adăugați smântâna sau smântâna proaspătă de brânză și puțină brânză albastră (dacă puneți). Se amestecă bine sosul pentru încă 2′-3 ‘, se ia de pe foc și se adaugă nucșoara și mărarul.

  2. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și serviți cu sosul de spanac, presărând, dacă se dorește, cu brânză suplimentară rasă la alegere și piper proaspăt măcinat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*