Nr. de portii: 4
Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 500 gr. spaghete sau fettuccine
- 450 gr. spanac decojit
- 2 ceapă de primăvară sau 1 ceapă uscată, tocată mărunt
- 2/3 pahar de vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- 150-200 ml smântână sau 150 gr. crema de branza proaspata
- niște brânză albastră topită cu o furculiță (opțional)
- sare, piper, nucșoară
Mod de preparare
Încălziți uleiul într-o tigaie largă antiaderentă și sotati ceapa. Adăugați spanacul și continuați gătitul până când lichidul a dispărut și se usucă. Se adaugă sare și piper și se fierbe cu vinul. Odată ce s-a evaporat, adăugați smântâna sau smântâna proaspătă de brânză și puțină brânză albastră (dacă puneți). Se amestecă bine sosul pentru încă 2′-3 ‘, se ia de pe foc și se adaugă nucșoara și mărarul.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le și serviți cu sosul de spanac, presărând, dacă se dorește, cu brânză suplimentară rasă la alegere și piper proaspăt măcinat.
Lasă un răspuns