Paste cu ton si parmezam

Paste cu ton si parmezam
Paste cu ton si parmezam

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate.

Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii!

Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le pui bune, ok?

 
 
 
 

 

Ingrediente Paste cu ton si parmezan – Pentru 4 portii

360 g paste Tagliatelle Barilla

ton in ulei sau in suc propriu – am pus o conserva mare si una mica

jumatate de lamaie

3 catei de usturoi

4 linguri bune de smantana cu 30% grasime

5-6 linguri parmezan ras

patrunjel verde tocat

40 ml ulei de masline

 

Mod de preparare Paste cu ton si parmezan

Pune apa la fiert.

Adauga o lingurita buna de sare.

Cand da in clocot pune pastele.

Da focul la mic si fierbe pastele conform instructiunilor de pe cutie. Noua nu ne plac pastele “al dente”, eu le las mereu cu cateva minute mai mult. Daca pe cutie scrie 6 minute, eu le las 10.

Intr-un wok sau o tigaie adanca pune uleiul de masline si usturoiul tocat bucati mari.

Lasa la incalzit sa-si traga uleiul aroma de usturoi. Dupa ce se rumeneste usor -usor, scoate usturoiul si arunca-l.

Adauga in ulei zeama de la o jumatate de lamaie, 100 ml din zeama in care fierb pastele, tonul bucati si patrunjelul tocat.

Lasa sa dea cateva clocote, potriveste gustul de sare. Scurge pastele si adauga-le in vas, pune si smantana si parmezanul si omogenizeaza amestecand usor. Mai lasa pe foc 2-3 minute, sa absoarba pastele sosul, apoi opreste focul si serveste fierbinte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*