Pizza cu mozzarella și sos de roșii

Pizza cu mozzarella și sos de roșii
Pizza cu mozzarella și sos de roșii

Nr. de portii: 4

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • Pentru aluat
  • făină tare: 400 gr.
  • drojdie proaspătă: 10 gr.
  • ulei de măsline: 2-3 linguri
  • apă călduță: 250 ml (aproximativ)
  • sare: 1 linguriță
  • Pentru umplutură
  • sos de roșii: 2/3 cană, gata sau de casă
  • mozzarella: 350 gr., proaspătă
  • busuioc: câteva pliante
  • sare
  • piper: puțin, proaspăt măcinat
  • oregano: un pic
  • usturoi: 1 cățel
  • ulei de măsline: 2 linguri
 

Mod de preparare

  1. Într-un castron mic, dizolvați drojdia în puțină apă călduță. Adăugați o lingură de făină și amestecați ușor. Acoperiți vasul și lăsați această „drojdie” să crească 30΄, într-un loc cald. Cerneti faina ramasa cu sarea facand un deal. Faceți o gaură în centru și turnați amestecul cu drojdia dizolvată. Adăugați uleiul, puțină apă și chiar începeți să împingeți făina din laturi spre centru.

  2. Frământați, luând făina încet și ori de câte ori este necesar adăugați apă până obțineți un aluat elastic care funcționează ușor și care nu se lipeste de degete. Se face o minge cu aluatul și se pune într-un castron presărat cu făină. Faceți două fante în formă de cruce cu un cuțit. Acoperiți vasul și lăsați-l într-un loc cald până când aluatul și-a dublat volumul. Deschideți pe o foaie de pizza cu diametrul de 26 cm. Așezați-o într-o tigaie tapetată cu hârtie antiaderentă sau folie de aluminiu.

  3. Puneți uleiul într-o cratiță pentru a arde, adăugați usturoiul și prăjiți 1-2 minute până când uleiul are un gust bun. Apoi adăugați sosul de roșii, puțin oregano și condimentați cu sare și piper. Intinde sosul de rosii pe aluat. Tăiați mozzarella felii. Apoi, adăugați feliile de mozzarella pe sosul de roșii și coaceți pizza la 200C pentru aproximativ 40′-45 ‘. Se ornează cu frunze de busuioc și se servește.

Pofta buna!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*