Dificultate: medie
Ingrediente pentru rețetă
- 1 porție de aluat de pizza gata preparat sau de casă
- 400 gr. suc de roșii
- 2 linguri pastă de roșii
- 2 cepe, tocate mărunt
- Sau o ceașcă de ulei de măsline
- 3 linguri de patrunjel si busuioc tocat
- 1 cub de legume
Pentru umplutură
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 400 gr. felii de ciuperci
- 1 piper galben sau portocaliu
- 5-6 roșii cherry tăiate în jumătate
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 2 linguri de oțet de vin alb
- 300 gr. brânză de capră, feta sau mozzarella în bucăți
- câteva frunze de busuioc și măsline fără sâmburi pentru garnitură
Mod de preparare
Soteți ciupercile, 1 ceapă, usturoiul și ardeii în 1-2 linguri de ulei și imediat ce lichidele se ofilesc și sunt absorbite, adăugați oțetul, amestecați și scoateți tigaia de pe foc.
Dacă îți faci propriul aluat, pregătește-l conform Rețetei de bază pentru aluatul pentru pizza și deschide-l în 2 foi cu diametrul de 32 cm și grosimea de 0,5 cm. Întinde aluatul în 2 tigăi mari pe care le-ai uns cu ulei.
Între timp, pregătiți sosul de roșii după cum urmează: Încălziți uleiul de măsline și sotati ceapa a 2-a. Adăugați sucul de roșii, pasta de roșii și puțină apă fierbinte și apoi cubul de legume și sarea și piperul. Fierbeți 40′-45 ‘până când sosul rămâne cu uleiul său. Scoateți sosul de pe foc și adăugați busuiocul. Împărțiți sosul în 2 pizza, întinzându-l pe aluat.
Împărțiți legumele sotate pe sosul fiecărei pizza și întindeți-le. Presărați roșiile cherry și bucățile de brânză și coaceți pizza pentru 25΄-30΄. Înainte de servire, se ornează cu măsline și frunze de busuioc.
Lasă un răspuns