Ingrediente:
Baza:
1 pachet foi subţiri de plăcintă
250 g iaurt grecesc 10%
200 g Margarină Unirea Original
6 ouă mari
1 lingură de zahăr
sucul şi coaja rasă de la 4 portocale mari
1 sticluţă esenţă de vanilie Unirea
un praf de sare
2 linguri cu ulei de măsline
Sirop:
500 ml apă
250 g zahăr
sucul şi coaja de la 3 portocale mari.
Pentru decor: feliile de la 2 portocale.
Mod de preparare
Pentru sirop, curăţă portocalele. Pune pe foc fâşiile din coaja de portocale împreună cu apa, zahărul şi sucul de la portocale. Lasă siropul să scadă puţin, aproximativ 10 minute. Lasă-l apoi să se răcească.
Pentru bază: amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi spumează totul cu mixerul. Adaugă margarina topită, uleiul de măsline şi iaurtul grecesc. Omogenizează.
Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amestecă cu crema de gălbenuşuri.
Taie foile de plăcintă în fâşii late cum sunt tagliatellele (pastele late). Amestecă-le cu crema.
Unge tava, toarnă compozţia, pune pe deasupra felii de portocală şi coace la 150 grade, 60-90 minute. Toarnă siropul imediat cum scoţi tava din cuptor.
Lasă un răspuns