Placinta cu spanac

Placinta cu spanac
Placinta cu spanac

Dificultate: medie

Ingrediente pentru rețetă

  • 500 gr. crustă
  • 1/2 cană de ulei de măsline și 3 linguri de unt proaspăt topit
  • Pentru umplutură

  • 1 kg de spanac, spălat
  • 250 gr. țelină, spălată
  • 250 gr. mărar, tocat mărunt
  • 4 ceapă mijlocie, primăvară, tocate mărunt
  • 2 oua
  • 500 gr. brânză feta, rasă
  • 250 gr. cremă de brânză, rasă
  • sare și piper, puțină mentă (opțional)
 

Mod de preparare

  1. Presară ierburile, mărarul și ceapa cu sare și stoarce-le foarte bine cu mâinile pentru a îndepărta toate lichidele. Aruncă-le într-un castron. 

  2. Se amestecă feta cu crema de brânză. Bateți ouăle și adăugați-le în amestecul de brânză. Adăugați sare și piper dacă este necesar și menta dacă este necesar. Se toarnă amestecul de ouă în bolul cu verdeață și se amestecă. 

  3. Presară fiecare frunză cu ulei de măsline și unt topit împreună. Tăiați fiecare frunză în 4 benzi, puneți deoparte 1 lingură de umplutură și ungeți banda cu ulei și unt. Îndoiți pentru a face un triunghi. Repetați procesul cu restul de ingrediente și coaceți plăcintele triunghiulare cu spanac într-o tigaie tapetată cu hârtie de copt antiaderentă la 200 ° C timp de 30-35΄, până se rumenesc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*