Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana
Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana este una dintre cele mai bune plăcinte cu brânză pe care le-ati mâncat vreodata, cu un gust greu de uitat, mai ales atunci când știi ca ai crescut cu acest preparat.

Placinta cu branza sarata un fel de plăcintă destul de cunoscut în România, placinta dobrogeana sub numele său original.

Această plăcintă cu brânză provine din bucătăria turcească, după cum știți in Dobrogea există o minoritate destul de mare din populația turcă și tătară, iar bucătăria lor a influențat foarte mult bucătăria locală. A mânca baklava și alte dulciuri de inspirație turcească, kebab de miel și plăcinte asemănătoare borek-ului turcesc este ceva pe care îl vei găsi doar în bucătăria dobrogeană.

Foile de Yufka se găsesc în toate magazinele cu specific turcesc din zona Dobrogei sau în Bucuresti.

Ingrediente

 
  • 1 pachet foi de placintă Yufka
  • 500 gr brânză sărată
  • ouă
  • 400 ml iaurt
  • 100 ml apă

Mod de preparare

1. Se mărunțește brânza, fie se dă prin răzătoarea mare, fie cu furculița și se amestecă cu iaurtul apa și ouăle, apoi se amestecă până se omogenizează.

2. Se unge cu ulei o tava dreptungiulară

3. Se desfac foile de plăcintă, se intind, apoi se pune o parte din amestec, dupa care se increțeste foaia dinspre laterale.

4. Se repetă operatiunea cu toate foile, apoi restul compoziției se toarna deasupra.

5. Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit, aproximativ 40 de minute la 180°.

Pofta buna!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*