Ingrediente
Nucile caramelizate
- 350 g nuca
- 4-5 linguri zahar
Blatul
- 8 albusuri ou
- 16 linguri zahar tos
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1-2 lingurita de rom
- sucul de la ½ lamaie
- 250 gr nuci pisate
Crema
- 300 g unt gras
- 8 galbenusuri ou
- 8 linguri zahar
- 200 ml lapte rece
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Mod de preparare
Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.
Blatul: Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga 250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).
Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.
Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.
Se taie a doua zi.
Lasă un răspuns