Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta este prajitura delicioasa si aspectuoasa. Desi in reteta originala se face cu suc Fanta, mie nu imi plac bauturile carbogazoase asa ca am folosit suc natural de portocale.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 500 g branza de vaci
  • 200g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 850 ml suc natural de portocale
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava.

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.

Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul, iar in loc de 1000 ml vom pune doar 850. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*